Unieke camperplaats in een spectaculaire baai in Cantabrië

Aan de Noordkust van Spanje, op zo’n 100 km van Bilbao en ongeveer 50 km voorbij Santander vonden we dit pareltje van een camperplaats. In de natuur, een prachtige baai, verschillende zandstrandjes waar je kan zwemmen, totale rust ’s nachts. En ’s morgens brood op de plaats! Wat kan je nog meer wensen van een camperplaats?

We waren hier bij toeval terechtgekomen. Vanop de hoofdweg is er geen enkele aanduiding en de zee is zelfs niet te zien. Een kleine maar goed toegankelijke weg leidt je naar de ingang van het terrein. Zodra je het terrein wat verder op rijdt valt het op hoe prachtig deze baai is. Grillige rotsformaties worden afgewisseld met kleine zandstrandjes.

Het is een zeer mooie baai aan de Playa de Prellezo (Barrio el Lugar, 39548 Prellezo, Cantabria, Spanje). Het terrein is enorm ruim en er stonden dan ook veel campers. Er is geen verharding, het terrein is op enkele stenige plaatsen na volledig op gras. de plaats staat vermeld op Park4Night (#39657).

De sympathieke eigenaar vraagt 10 euro / nacht. Er is zelfs een mini strandbar waar ’s morgens brood verkrijgbaar is. Fantastisch uitzicht, en super rustig. Via een pad kom je direct aan een mooi strand. Er zijn zelfs verschillende andere kleine strandjes waar je naartoe kan zwemmen!

Wel opletten als het zou gaan regenen, de weg op het terrein zelf is onverhard en er zijn enkele stukken die wat steiler zijn. Wij hadden met onze camper van 7m40 geen enkel probleem om tot aan de fijnste plaats te geraken, net aan de klif. Met een nog grotere camper kan je hier ook staan maar kan je misschien iets minder ver afdalen. Er zijn echter mogelijkheden genoeg om een mooi plaatsje te kiezen! De eigenaar komt één keer per dag langs.

Een beetje verderop is er ook een publieke parking voor wagens. Je deelt de strandjes dus wel met deze bezoekers, maar het lijkt erop dat het geen erg bekende plaats is. Wij waren er in het hoogseizoen en er was zeker niet te veel volk.

Zicht op het grootste strand vanop de plaats. Op 5 minuutjes daal je ernaar af.
Sommige strandjes bereik je alleen door er naar toe te zwemmen. Zo heb je snel je eigen privé strandje!
Dankzij de ondiepe baai is het water lekker warm!
Wie wil hier nu niet ontbijten?
We waren er zeker niet alleen, maar er is zoveel ruimte dat je ver uit elkaar kan staan.
een baai met strand
Zeg nu zelf, is dit geen postkaart uitzicht?

Uiteraard zijn hier géén voorzieningen, je dient dus autonoom te zijn voor de tijd dat je hier staat.


Deel dit artikel: