Camperplaats La Puebla de Cazalla

De best ingerichte gratis camperplaats

In het mooie Andalusië ligt in La Puebla de Cazalla, een erg gezellig en mooi dorp met veel troeven. De camperplaats die aan het dorp ligt bleek de best uitgeruste camperplaats te zijn die we ooit zijn tegengekomen. Deze verdient dus zeker een plaatsje bij onze unieke camperplaatsen!

La Puebla de Cazalla

La Puebla de Cazalla is een klein dorpje gelegen in de provincie Sevilla, in de autonome gemeenschap Andalusië in Zuid-Spanje. Het ligt op 62 km van Sevilla, genesteld tussen glooiende heuvels en velden met olijfbomen en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en levendige cultuur.

De oorsprong van La Puebla de Cazalla gaat terug tot de 11e eeuw, toen het door de Moren werd gesticht als een strategisch fort om zich te verdedigen tegen christelijke indringers. Door de eeuwen heen werd het dorp meerdere malen bevochten en van eigenaar veranderd, om uiteindelijk in de 13e eeuw onder christelijke controle te vallen.

Tegenwoordig is La Puebla de Cazalla een pittoresk en rustig dorp met iets meer dan 4.000 inwoners. Het is omgeven door een prachtig landschap en is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Het dorp staat ook bekend om zijn heerlijke keuken, met veel traditionele gerechten gemaakt met lokaal geteelde ingrediënten, zoals olijfolie en verse groenten.

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in La Puebla de Cazalla is de kerk van Nuestra Señora de la Asunción, die dateert uit de 16e eeuw. De kerk is een prachtig voorbeeld van renaissance-architectuur en staat bekend om zijn prachtige interieur, dat is versierd met ingewikkeld houtsnijwerk en fresco’s.

Naast de rijke geschiedenis en het prachtige landschap, is La Puebla de Cazalla ook de thuisbasis van een bloeiende kunst- en cultuurscene. Het dorp organiseert het hele jaar door een aantal festivals en evenementen, waaronder de jaarlijkse Feria de la aceituna, die de olijfoogst viert, en het Festival de la Primavera, met muziek, dans en andere uitvoeringen.

La Puebla de Cazalla is een charmant en heerlijk dorp dat een voorproefje biedt van de traditionele Spaanse cultuur en geschiedenis.

La Puebla de Cazalla
La Puebla de Cazalla is een gezellig dorp in Andalusië
La puebla de Cazalla
La Puebla de Cazalla
Museum La Puebla de Cazalla
Er is een museum, waar zelfs een kleine Picasso te zien is.

De camperplaats

Dit is een van de best uitgeruste camperplaatsen die we ooit hebben gezien! En dan nog gratis ook.

Er zijn 10 plaatsen. Het maximaal verblijf is 72 uur. Elke dag komt er iemand van de toeristische dienst een kijkje nemen en de nummerplaten noteren.

Elke plaats is mooi afgebakend en met voldoende ruimte tussen de campers, is uitgerust met een afvoer voor grijs water, een stopcontact en een kraan. Er is ook een sanitair blok met toiletten en een douche met warm water.

Vlak aan de plaats is een kleine bar, El Kiosko waar je tot laat kunt eten en drinken.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is: naast de camperplaats is een mooi park aangelegd met zelfs een looppiste.

Lekker eten

We zijn tijdens ons verblijf bij een aantal zaken in het dorp gaan eten. Een restaurantje dat ons werkelijk erg positief verrast heeft is de Zeppelin bar. Gezellige vibe en SUPER lekker eten. Een aanrader!

https://www.instagram.com/zeppelin_bar_puebla/

Camperplaats La Puebla de Cazalla
De best uitgeruste (gratis) camperplaats die we al gezien hebben
Prachtig park naast de camperplaats
Prachtig park naast de camperplaats

Deel dit artikel: