Begeleide camper reis Marokko

Camperdromen Marokko 2024

Van 08/11/2024 tot 13/12/2024 – 36 dagen
(volzet – je kan registeren voor de wachtlijst)

Exclusief begeleide camper reis naar Marokko

Marokko is een prachtig land om te ontdekken met een mobilhome of campervan!
De gastvrijheid van de Marokkanen is befaamd. De diversiteit aan landschappen, van de woestijn tot de bergen en de kust is onvergetelijk. Een avontuur is het beslist, want niet alles is even goed geregeld zoals we dat in Europa gewend zijn.

Wij hebben op basis van onze eigen jarenlange ervaringen een route uitgestippeld die een aantal klassieke “must-see”s meeneemt, maar die vooral ook ervaringen creëert en plaatsen aandoet waar het toerisme minder aanwezig is en waar je niet met een grote groep terecht kan.

We komen in kleinere dorpjes die veel gastvrijheid en authentieke elementen te bieden hebben. Waar je voelt dat de oude ambachten nog leven. Waar je mee met de kokkin in de keuken kan staan en leren hoe zij tajine of andere lokale gerechten maakt. We bezoeken uiteraard de soeks van Marrakech, maar we gaan ook naar échte authentieke soeks. We overnachten nabij prachtige stranden, imposante kloven, woestijnkampen en in de gezelligste stadjes. We vermijden de plaatsen waar het toerisme al te veel aanwezig is en we zoeken de verborgen pareltjes, weg van het massatoerisme.

Het programma voorziet naast de inbegrepen activiteiten eveneens ruimte voor vrije activiteiten, zoals een trektocht door dorpjes in de Atlas waar je geen toerist ziet of paardrijden op een immens strand bij zonsondergang. Avonturiers kunnen zelfs een parapente duovlucht aan de rand van het Atlasgebergte doen.

Daarom nemen we maximaal 8 campers mee. Dat laat ons toe om in te spelen op de groep en om ervaringen te beleven die dichter bij het echte Marokko staan. Dit is géén reis waarbij strikt een vooraf van dag tot dag en van uur tot uur schema wordt uitgevoerd. We passen ons aan aan de omstandigheden en het weer.

Wij sturen je niet de Soeks of de stad in met een plannetje. We gaan zelf mee, we tonen je de minder bekende plaatsen en wijken en we helpen je onderhandelen als je dat wenst. Waar nuttig worden gidsen ingehuurd.

De reis beslaat zo’n 3200 km en brengt ons onder meer in de regio’s van Essaouira, Marrakech, Taroudant, Zagora, Tamegroute, Merzouga, Ouarzazate, Imsouane, Fez, Meknes en Chefchaouen. Er zijn zo’n 17 verschillende overnachtingsplaatsen. De focus ligt op het Zuiden van Marokko omwille van de grote diversiteit, de prachtige landschappen, de woestijn en de hartelijke bevolking.

We plannen voor elke reis een infomoment. Hier kunnen deelnemers mekaar alvast leren kennen en zal je het gedetailleerde reisplan vernemen en praktische informatie ontvangen. Kan je er niet bij zijn? Geen zorg, we doen het nadien online nog eens over. Deelname is gratis.

Met wie ga je op reis?
Wij zijn Karel & Leen. Reizen doen we al lang en de laatste jaren trekken wij een groot deel van het jaar in onze camper de wereld rond. Karel ontdekte Marokko al zo’n 20 jaar geleden en organiseerde er tientallen begeleide parapente reizen. Samen hebben we zowat elk hoekje van Marokko verkend. Dit is de tweede editie van deze reis, de eerste editie in 2023 was erg succesvol.

Praktisch

We spreken af in de regio van Algeciras, Spanje. Je dient rond 9u op de afspraakplaats te zijn, en we maken nog dezelfde dag de oversteek per ferry. Wij gaan de hele reis uiteraard zelf mee. We rijden in principe niet in konvooi, tenzij je dat zelf wel verkiest.

Vereisten

De kwaliteit van de wegen in Marokko is variabel maar meestal goed. Toch zijn er wegen waar het opletten is voor gaten in de weg en soms kan het zijn dat we een aantal kilometer onverharde weg moeten nemen. Je voertuig dient technisch in orde te zijn en je dient in staat te zijn om minstens een tweetal nachten vrij, dus zonder stroom te staan. Speciale banden of 4×4 aandrijving zijn niet nodig, een normaal voertuig heeft geen enkel probleem. We aanvaarden campers tot 8,3m en zonder aanhanger. Is je camper langer dan 8,3m of wil je een aanhanger meenemen, dan is voorafgaand overleg noodzakelijk.

De deelnemers dienen goed te been te zijn. De dorpsweggetjes, wandelpaden en voetpaden zijn soms wat steil en in slechte staat.

Huisdieren meenemen is op zich niet verboden maar we raden het niet aan. Voorafgaand overleg is noodzakelijk. Huisdieren kunnen niet mee op de meeste groepsuitstappen en ze mogen geen last voor de andere deelnemers betekenen.

begeleide camper reis Marokko

Wat is inbegrepen

 • Ons zelf geschreven reisboek in PDF formaat met de route, en allerlei weetjes over de cultuur en gewoontes, onderhandelen, prijzen van dagelijkse boodschappen en dergelijke.
 • De tickets voor de ferry voor een voertuig met 2 personen van max 8,3m zonder aanhanger en zonder huisdieren.
 • De deelnemers zullen per camper van ons een Marokkaanse sim voor een wifi router of (oude) gsm krijgen met 20 Gb data. Heb je geen wifi router (of oude gsm) dan stellen wij je er een ter beschikking.
 • Alle overnachtingen (deze omvatten campings, vrije plaatsen en plaatsen bij particulieren).
 • Toegangen tot musea en bezienswaardigheden volgens programma.
 • Taxi’s of ander vervoer volgens programma.
 • Indien stroom voorhanden is (dat is niet altijd het geval, of soms valt deze regelmatig uit) dan is deze inbegrepen.
 • Het exacte programma is enigszins flexibel in functie van het weer en de situatie ter plaatse. Er zijn een aantal excursies met gids, activiteiten en maaltijden (in totaal een 12-tal maaltijden) inbegrepen. Enkele voorbeelden van de inbegrepen activiteiten die gepland zijn:
  • We trekken een stuk de woestijn in, eten bij het kampvuur, en degenen die willen kunnen overnachten in de woestijn
  • We maken een boottocht doorheen een prachtige lagune waar ook zeldzame vogels te spotten vallen
  • Met een gids bezoeken we een authentiek, gewoon bewoond maar eeuwenoud lemen dorp
  • Een begeleid bezoek aan de soeks in Marrakech en in een andere stad waar de soeks wat authentieker zijn
  • Bezoek van een prachtig maar nog niet zo bekend museum in Marrakech met een koffiebar die zo uit een filmset komt en een bezoek van de Ben Youssef Medersa
  • We bezoeken diverse coöperatieve werkplaatsen waar handmatig tapijten en andere artisanale producten worden gemaakt
  • We bezoeken een van de oudste artisanale pottenbakkerijen, waar je zelf mee aan de draaitafel kan
  • We bezoeken in Ouarzazate één van de bekende filmstudio’s
  • We overnachten in een dorp aan de voet van de atlas bij Latifa, waar je alles over de Marokkaanse keuken kan leren, mee aan het fornuis staan of de huishammam gebruiken
  • We krijgen een rondleiding in een eeuwenoude Kasbah en bezoeken een Berbermuseum

Wat is (onder meer) niet inbegrepen

Brandstof, tolwegen (ongeveer 25 euro voor de hele reis), eigen maaltijden en verbruik buiten het programma, vrijwillige fooien, verzekeringen, vrijwillige activiteiten buiten het programma.

Wat het eigen verbruik betreft: Marokko is een vrij goedkoop land, zeker als je boodschappen doet en zelf kookt. Een brood voor 2 personen kost 2,5 Dirham (zo’n 25 eurocent). Een ei 1,5 Dirham (15 cent). Een volledige maaltijd in een lokaal restaurantje kost gemiddeld zo’n 100 Dirham (zo’n 10 euro) inclusief drankje. Een aantal avondmaaltijden en lunches zijn inbegrepen. Wij schatten je eigen uitgaven aan drank en eten op gemiddeld 10 euro/dag per persoon.

Data en prijzen

 • Van 08 november 2024 tot 13 december 2024 (36 dagen)
  • Prijs: 2.195 euro per persoon op basis van 2 personen/camper.
  • Prijs voor single reizigers: in overweging. Contacteer ons indien je interesse hebt.

Inschrijven

Wil je graag mee? Schrijf je dan dadelijk in zodat je zeker bent van je plaats. Je krijgt dan een uitnodiging voor het infomoment (18/04/2024). Je krijgt van ons ook een mailtje met de uitnodiging tot het betalen van het voorschot. als je wil deelnemen. Let op: je boeking is pas definitief na het ontvangen van het voorschot en van onze bevestiging van je boeking.

Heb je vragen? Twijfel je over iets? Contacteer ons via contact@camperdromen.be

Voorwaarden

Bekijk hier de algemene en bijzondere voorwaarden van de begeleide camper reis Marokko door Camperdromen.

Wij zijn lid van het Garantiefonds Reizen.


Deel dit artikel:

4 reacties op “Begeleide Camper reis Marokko”

  • Hallo Jeanne,
   Op dit moment hebben wij geen plannen om deze reis in januari of februari te doen. Dan gaan we namelijk verkennen in Senegal en Gambia om later eventueel een begeleide reis daar naartoe te organiseren. Marokko doen we maar één keer per jaar, rond november/december.
   Vriendelijke groeten, Leen & Karel

  • Hallo Daniel,

   De reis staat natuurlijk ook open voor Nederlanders!
   Vorig jaar kwamen 2 van de 8 deelnemende koppels uit Nederland.

   Dit jaar zijn er ook al Nederlanders ingeschreven.
   We maken geen onderscheid en we merken dat de deelnemers dat ook niet doen.

   Groetjes Leen & Karel

Geef een reactie