Hoe wij een unieke camperplaats selecteren

De meningen over camperplaatsen lopen vaak erg uit elkaar. Wat de ene fantastisch vindt is voor de andere maar een povere boel. Wij geven op deze site een overzicht van de plaatsen die wij als héél erg bijzonder hebben ervaren en dat is natuurlijk volgens de criteria die wij belangrijk vinden. Om je te helpen inschatten of onze bijzondere camperplaatsen ook iets voor jou zijn vind je hier de dingen wij belangrijk of net helemaal niet belangrijk vinden.

Enkele algemeenheden:

 • Voorzieningen vinden wij onbelangrijk. Als er zijn is het meegenomen, maar het is geen criterium. Wij staan nagenoeg altijd vrij. Sommige van onze bijzondere plaatsen hebben voorzieningen, de meeste hebben er helemaal geen
 • Wij hebben geen kinderen of honden bij, dat is dus geen element waar we rekening mee houden
 • Dingen die ons kunnen bekoren zijn:
  • het uitzicht
  • de natuur
  • de stilte ’s nachts
  • de mogelijkheid om in de buurt mooie of pittige wandelingen te maken
  • de gezelligheid; bijvoorbeeld omdat er gemakkelijk contact is met de andere aanwezigen, of omdat er mogelijkheid is voor een kampvuurtje
  • Een gezellig dorpje vlakbij is ook een pluspunt voor ons
 • Bereikbaarheid: wij hebben een camper van 7m40 lang, zonder vierwielaandrijving. Moeilijkere of smalle toegangen schrikken ons meestal niet af, anderzijds rijden we ons niet graag vast en we willen ook geen schade.
 • Grootte van de plaats: we huiveren echt van grote, georganiseerde camperplaatsen waar tientallen campers netjes in rijen naast elkaar staan. Dat er een paar andere campers zijn vinden we wel fijn.

De veiligheid van onze camplaats vinden we natuurlijk erg belangrijk. We hebben er geen probleem mee om ergens alleen in de natuur te staan op voorwaarde dat we het veilig vinden. Wanneer is het veilig? Wij hanteren daarbij enkele principes:

Veiligheid van een camperplaatsPositief voor de veiligheidNegatief voor de veiligheid
RegioOp het platteland of in de bergen, in of nabij kleine dorpenIn of in de nabijheid van een stad
Omgeving van de plaatsNiet gekend bij grote publiek, hoogstens wat wandelaars of vissersIn de buurt van publieke recreatie of in de buurt van populaire plaatsen zoals stranden;
Aard van de plaatsMinder gekende of kleinere betalende plaatsen. Plaatsen bij particulieren en op boerderijenPopulaire gratis plaatsen en grote (gratis of betalende) plaatsen. Gemengde parkings of autostrade parkings.
Andere campersIdeaal zijn plaatsen waar er eerder toevallig nog een paar anderen staan. Dat is ook gezelliger!Om helemaal alleen te staan moeten voor ons alle andere punten positief zijn. Erg grote plaatsen met heel veel campers zijn zeker ook negatief voor inbraken en diefstallen.
TijdstipIn de week, buiten de schoolvakanties. Buiten het hoogseizoen is ook altijd beter.De schoolvakanties maar vooral de weekends vragen om extra aandacht.
Diverse indicatorenVoldoende recensies op P4N zonder melding van veiligheidsissuesAfval, achtergelaten bierblikjes of flesjes, gebroken glas, auto’s die komen langsrijden, meldingen van problemen of hangjongeren op P4N
Door ervaring hanteren wij deze criteria om de veiligheid van een camperplaats te bepalen

Hier vind je al onze bijzondere camperplaatsen


Deel dit artikel: