Etretat: een mooie kustplaats in Frankrijk

Frankrijk – Normandië – Etretat

Wanneer je Normandië met de camper wil ontdekken is deze kustplaats in Frankrijk zeker een bezoekje waard! In deze streek ontdek je onvergetelijk mooie, spierwitte krijtrotsen. We zijn zeker niet de enige die hier uitgebreid de tijd nemen om vele foto’s te trekken.

Tot in de 19e eeuw was het heerlijk ongerept. Het was lastig om er aan te meren per boot door de vele rotsen in het water.
In 1820 werd Etretat ontdekt door kunstenaars die zich lieten inspireren door het schilderachtige landschap. Zelfs Claude Monet verbleef er een tijdje in 1868.

Er zijn vele mooie wandelpaden langs de kust . Neem vanafde dijk in Etretat zeker even de trappen naar de kalkrots die “Falaise d’Amont” heet. Een klim van een kwartiertje langs goed aangelegde trappen en een pad brengen je naar de top van de klif.

Vanaf daar heb je een panoramisch uitzicht op de beroemde ‘naald’ en ‘olifant’. Hou wel rekening met een felle wind helemaal bovenaan! Toen wij er waren was de wind zo hevig dat onze drone jammer genoeg in de rugzak moest blijven.

We bleven een nachtje logeren op “camping Etretat”, op wandelafstand van het strand. De camping beantwoordt niet aan onze voorwaarden voor bijzondere camperplaatsen dus daar nemen we deze plaats niet in op. Maar de camping is wel goed gelegen om Etretat te bezoeken.
Je volgt de weg gedurende een kwartiertje, altijd rechtdoor. Je komt eerst langs het dorpje met één enkele, maar sympathieke, winkelstraat. Je spot er ook enkele authentieke charmante huizen! Een honderdtal meter verder kom je al aan het strand.

Tip: Vooral bij valavond komen de krijtrotsen erg goed uit op je foto’s!

Etretas is een gezellige kustplaats
Etretat is een gezellige kustplaats om met de mobilhome te bezoeken
Oude gevels in Etretat
In de straten van Etretat vind je een aantal mooie oude gevels
Krijtrotsen van Etretat in Frankrijk
Vanop de top van de klif heb je een mooi zicht op de branding en de krijtrotsen
Krijtrotsen van Etretat bij valavond
Bij valavond komen de krijtrotsen prachtig tot hun recht


Deel dit artikel: